Nyhet vecka 37: "UFC 88: Breakthrough" - The fall of "Iceman" and "Hitman"

Idag ska jag skriva ett inlägg vilket jag tror är väldigt unikt för Humanus elever, nämligen om kampsportsgalan Ultimate Fighting Championship - förkortat UFC. En del av denna blogg som sagt kommer att ägnas åt bland annat kampsport, och främst Mixed Martial Arts (MMA) tävlingar.

UFC 88 var packat med ganska många stora namn, några relativt intresserande matcher och några överraskande resultat. Kampsports galan hölls den 6:e September 2008 i Atlanta, USA. Mest överraskande var Chuck "The Iceman" Liddels förlust mot Rashad Evans. Liddel fälldes 1 minut och 51 sekunder i rond två av en överhands svingande högerkrok, vilken ironiskt nog är "Iceman's" signatur attack, med vilken han en gång nådde toppen av UFCs light heavyweight viktklass.

En annan händelse som i mina ögon var mycket sorglig och besvikelsefull var dansken Martin "The Hitman" Kampmanns förlust mot amerikanen Nate Marquardt. Nate lyckades med en rundhusspark träffa Martins huvud vilket följdes av en serie attacker vilken skickade Kampmann till John Blund efter 1 minut och 21 sekunder in i den första ronden.

Andra noterbara matcher var föredetta titel innehavare Rich Franklins match mot hans döve vän Matt Hamill. Värt att nämna är att detta var Rich Franklins debut i light heavyweight klassen, Franklin tävlade innan i middleweight klassen. Matchen vanns som förväntat av Rich, men Hamill gjorde en mycket bra match och visade att han inte bara är fantastisk brottare utan även en relativt duktig striker.

För er som är främmande för kampsportsbegrepp kommer ett förklarande inlägg att skrivas här på bloggen om ett tag. Så håll ögonen öppna!


Kommentarer
Postat av: Stefanhum

Du skriver bra, men jag skulle gäran se mer dina egna tankar och sätta in det i samhällskunskap perspektiv, vilket jag vet du är bra på. Men bra att du kommit loss och börjat lämna in!

2008-10-13 @ 13:03:35
URL: http://stefanshumblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0